Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Porcelánhéjak

2011.02.14

Héjkerámia

 Kép

 

 

 

 

 

 

 

A teljesen kerámiából készült héj nemcsak optimális fehérségű fogakat biztosít , de számos egyéb problémára is megoldást jelenthet, így az elcsavarodott, repedt, letört vagy rövidebb fogakra is.

A letört fog nagyon gyakori; ez leggyakrabban akkor következik be, ha valami olyanba harapunk bele, ami keményebb a fogzománcnál. A letört fog nemcsak kinézetünket befolyásolhatja, kezelés nélkül később az alatta lévő foggyökér problémáihoz vezet. A letört fog egyik kitűnő kezelési módja a foghéj.

 

Kép

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A foghéj egy vékony, teljesen kerámiából készült héj, melyet az egyénre szabva készítenek el, hogy pontosan illeszkedjen az elszíneződött vagy letört fogra. A Nobel Biocare Procera Laminate foghéjai lenyűgöző fényáteresztő tulajdonságokkal rendelkeznek, és teljesen úgy néznek ki, mint természetes fogai. Teljes mértékben fémmentesek, és teljesen biztonságosak.

A héj a fogaknak többnyire csak az ajak felöli felszínére készített vékony (kb. 0,5 mm vastagságú) kiegészítése. Készítésének oka lehet nagymértékű elszíneződés, kedvezőtlen fogforma, a fogak kedvezőtlen tengelyállása, túl nagy hézag két szomszédos fog között.

Készülhet egy ülésben a rendelőben, de fogtechnikus is elkészítheti lenyomat alapján. A fogakhoz ragasztóval rögzül. ADHEZÍV TECHNIKA

Nagyon szép, esztétikus megoldás, színe pontosan illeszthető a saját fogak színvilágához. Az elért hatás tartós, a restauráció nem színeződik el.

 


Kép

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1. Vizsgálat

A foghéjhoz vezető első lépés az, hogy aktuális fogászati állapotát megvizsgálja  a fogorvos.

Ha megszületett a döntés, hogy  a foghéj a legmegfelelőbb megoldás, fogorvos nekilát  a fog előkészítéséhez.


2. Előkészítés

Fogorvos előkészíti a fogat, és egy korszerű gyártólétesítményből megrendeli az  új foghéját. Fogorvos a foghéj számára úgy készíti elő a fogat, hogy a fog átformálása révén helyet csinál a héjnak. A fog minimális átformálása miatt ehhez rendszerint nem szükséges érzéstelenítés.

Fogorvos ezután lenyomatot készít száj ezen területéről.

A modell elkészülte után fogorvosa elküldi azt egy fogtechnikai laboratóriumba, ahol legyártják az  testreszabott, teljesen kerámiából készült foghéját.


3. Mosoly

Nagyon rövid időn belül elküldik fogorvosnak az egyénre szabott, teljesen kerámiából készített foghéját. Ezután fogorvos ellenőrzi, hogy a héj illeszkedése tökéletes-e.

Ha a beteg  is elégedett az eredménnyel, fogorvos hozzáragasztja a foghéjat az előkészített foghoz.

A legjobb az egészben az, hogy a csodálatos új foghéj behelyezés és rögzítés után egy gyönyörű mosollyal fogja megajándékozni a beteget..

 

Kép